Filmek alapos áttekintése!

2015. március 19. 21:55 - mr. White

A százéves ember, aki kimászott az ablakon, és eltűnt!

A Jonas Jonasson 2009-ben megjelent könyve alapján készült ez a film 2014-ben. Robert Gustafson (Allan Karlsson) által játszott főszerep átadja az érzést, hogy egy százéves ember életében is lehetnek izgalmak!

Allan Karlsson (Robert Gudtafsson)a_szaz_eves_ember_aki_kimaszott_4.jpg Békés, ám mániákus idős ember, aki robbantási mániájának egyik szüleménye miatt kerül be az idősek otthonába. Ám nincs ínyére a dolog, és busszal elmegy egy találomra kiválasztott Svéd kisvárosba. Az állomáson egy antipatikus fiatalember ,,megkéri", hogy vigyázzon a táskájára, de Allan-hoz kerül a táska, és elmegy vele. Később kiderül, hogy tele van 50 millió Svéd koronával, amit az antipatikus fiatalembernek kellett volna el szállítania egy Bali-i felettesének. Ebből később egy hatalmas, szívet melengető, izgalmas galiba kerekedik!

 Szívet melengető, egyedi ötletet sikerült adaptálni a világsikerű könyv alapján, nem kicsit frappáns címmel! Minden szempontból kifogástalan véleménnyel vagyok a mai napig is erről az alkotásról, hiszen az akciójeleneteket nem lehet komolyan venni, csupa nevetés az egész, de közben egy kerek történet van elmesélve. Teljesen abszurd dolgok kerültek bele, amiket nem is tudnánk elképzelni, főleg hogy egy százéves ember a főszereplő. Az is nagyon jól van megjelenítve, hogy bizonyos időközönként visszatekintünk Allan múltjába, és amikor elérkezünk a film végéhez, a történetmesélés a jelenhez ér! Nem láttam már kevés flomet, de ez az első olyan alkotás, (emlékeim szerint legalábbis) amiben ilyen jól sikerült megoldás látható. Mindenkinek melegen ajánlom ezt a filmet!

szazeves-ember-aki-kimaszott-az-ablakon-es-etunt-02.jpg

 

Rendező: Felix Herngren

Író: Jonas Jonasson

Forgatókönyv: Hans Ingermasson, Felix Herngren

Operatőr: Göran Hallberg

Producer: Malte Forssell

Érdekességek:

  • a főszerepet tényleg egy idős emberrel forgatták, nem kaszkadőrrel
  • tényleg létezett ilyern titkosszolgálati személy (hasonló történettel)

Pontozás: 8,2

Köszönöm hogy elolvastátok: Mr. White

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://filmaktak.blog.hu/api/trackback/id/tr537284791

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Filmek alapos áttekintése!
süti beállítások módosítása