Filmek alapos áttekintése!

2015. február 16. 17:55 - mr. White

Fury (Harag) – Prad Pitt, a tankok réme!

2014. októberében mutatta be David Ayer a több mint két óra hosszú háborús filmjét, a Fury-t (Harag). Bradd Pitt karakterével, és még öt  másik katonával vissza megyünk a második világháborúba, ahol a tankok kapnak főszerepet, ami ritka a filmtörténelemben. A Fenevad, (The Beast of War, 1998) óta nem sikerült ilyen nagysikerű filmet kihozni ilyen filmkategóriában.

 

mv5bmja4mdu0ntuyn15bml5banbnxkftztgwmzqxmzy4mje_v1_sx1303_sy629.jpg

A film pár héttel a második világháború befejezése előtt játszódik Németországban. Wardaddy, (Brad Pitt) és csapata A Náci birodalom kellős közepén ölik a németeket kisebb-nagyobb veszteségekkel, ám a végén szembe találják magukat egy egész SS zászlóaljal, amivel meg kell küzdeniük a már amúgy is sérült Sherman tankjukban ülve.

Nos rengeteg örömmel mentem el erre a filmre, ugyanis nagy rajongója vagyok a tankoknak, nem beszélve a második világháborúról. Ebben a filmben nagy szerepet kap a háború drámája, az izgalom, és a tankokkal kapcsolatos tudomány, amiket gyönyörűen szemléltet David Ayer. Szépen van felépítve a történet,  a szerelmi szál is szerepet kap,  és minden tipikus karakter rendesen be van mutatva a filmben. Mindenkinek ajánlom ezt a filmet, mert rengeteg izgalom van benne, a háború gonosz pillanatai is meg vannak örökítve.

 

Rendező: David Ayer

Producer: Bill Block, John Lesher, Ethan Smith

Forgatókönyvíró: David Ayer

Főszerepben: Brad Pitt, Logan Lerman, Jon Bernthal, Shia LaBeouf, Michael Pena

Operatőr: Roman Vasyanov

7036ad9a4ffcec7a_fury-pk-05_df-05676_xxxlarge_2x.jpg

Érdekességek:

  • az első olyan második világháborús film, ahol valódi tigris tankkal forgattak,sőt ez az egyetlen teljesen működö tigris harckocsi a világon.

  •  a szereplő gárda kemény hónapokig tartó katonai kiképzésen esett át, aminek végén egy igazi tankos feladatot végeztek, mintha csatában lennének.

  • a dal amit az SS zászlóalj énekel, az egy valódi SS induló.

  • a rendező harcoltatta a karaktereket forgatás elött, hogy ezzel is edze őket.

  • a filmben valódi verekedések vannak.

  • Shia LaBeouf megtért a film forgatás alatt.

  • a Sherman tank az akkori leggyengébb amerikai tanknak számított.

                 

Pontozás:      7,7

Köszönöm hogy megnéztétek, bátran ha van kérdés, írjatok e-mail-t: filmaktak@gmail.com

Üdv: mr. White

 

                    

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://filmaktak.blog.hu/api/trackback/id/tr457177161

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Filmek alapos áttekintése!
süti beállítások módosítása