Filmek alapos áttekintése!

2015. május 27. 22:13 - mr. White

Halálos Iramban 7 - A Paul Walker ügy

James Wan 2014-ben mutatta be a 138 perces amerikai akciófilmet, a Halálos Iramban 7-et, ami valószínűleg a széria utolsó része. Dom (Win Diesel) és barátai tovább kalandoznak az autók és a fegyverek világában, nem kevés akcióval!

 

uj-halalos-iramban-7-poszter-es-repulos-jelenet.jpg

Dominik Torreto (Win Diesel) és Brian O'Connor (Paul Walker)kis szünet után visszatérnek az államokba új életet kezdeni. De ahogy azt már vártuk,
felkavarodnak a dolgok, amikor egy brit orgyilkos,  Deckard Shaw (Jason Statham)  terrorfolyamatot indít el  Han (Su Kang) meggyilkolásával. Dom és csapata szembeszáll a hidegvérű gyilkossal, akit nem könnyű csőbe húzni!


  

 

Szent Isten! Vágjunk neki ennek a filmnek, és tulajdonképpen az egész szériának a lehúzásának!

Alapból nem szerettem ezt a ,,sorozatot" mert a téma nem hoz lázba. Ugyan megnéztem az első két részt, mégsem győzött meg arról hogy ajánljam bárkinek is. De térjünk vissza a 7. részre! Megnéztem ezt a filmet teljesen nyugodt lelkiismerettel, tudván, hogy nem fog gondot okozni hogy nem láttam a széria 5 részét. Előre sejtettem, (nem olvastam utána a filmnek) hogy ez is csak egy tipikus akciófilm, nulla történettel, értékelhetetlen szereplőgárdával. A sejtésem beigazolódott. Ott ültem a moziteremben 138 percen keresztül, és nem hogy elmélyedtem volna a filmben, végig úgy néztem a vásznat mintha a Született Feleségeket kellene néznem.

 furious-7-765x415.jpg 

Ugyan az akciójelenetek jól meg vannak csinálva, (technikailag) de a dialógusokat mintha egy tíz éves írta volna. Viszont van egy érdekes pontja a filmnek!

Ugye Paul Walker a forgatás közben (2013-ban) meghalt, ezért az emlékére a film legvégére csináltak egy nagyon szép, megható 3 perces outro-t, amiben Dom-al együtt autókáznak el a tengerpartról. Na erre azt mondom, hogy jó! Ezt  szépen megcsinálták, ahogy illik is egy elhunyt szinész esetében. Eközben láthatunk egy montázst a szériából, és tudtunkra adta a film, hogy Paul Walker-nek ez volt az életműve. De sajnos 3 perc gyönyörtől nem lesz jó a film! :(

phpthumb_generated_thumbnail.jpeg

 

Rendező: James Wan

Forgatókönyv: Chris Morgan

Producer: Vin Diesel , ,  ,

Vágó: Christian Wagner

Érdekességek:

  • Denzel Washington-t is fel akarták kérni egy szerepre, de az Oscar díjas szinész visszautasította

  • Két szereplő is csatlakozik a filmhez a Feláldozhatók trilógiából

  • A 6. rész még nem került a mozikba, amikor bejelentették, hogy lesz következő.

Pontozás: 4.5/10

Köszönöm hogy elolvastátok, Üdv: Mr. White

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://filmaktak.blog.hu/api/trackback/id/tr887497010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Filmek alapos áttekintése!
süti beállítások módosítása