Filmek alapos áttekintése!

2015. április 21. 23:09 - mr. White

Műkincsvadászok - A Műkincseket óvni kell!

A George Clooney által rendezett alkotás 2014. február. 4-én jelent meg Amerikában. A film a második világháborúban szolgáló műkincseket megóvó ,,hősökről" szól. A 120 perces drámában George Clooney szerepe nem vetett valami jó fényt a filmre.

mukincsvadaszok_hun_dvdnews.jpgA második világháborúban a Német náci birodalom sorra elkobozza a világon valaha létezett legnagyobb műkincseket, köztük a Mona Lisa-t, Picasso remekműveit, stb. Frank Stokes (George Clooney) és csapata arra vállalkoznak, hogy felkutatják a Németek által elrejtett, vagy elkobzott alkotásokat, és biztonságos kezekbe helyezik.

 

 

 

 

Nos rendkívül csalódtam a filmben. Amikor megláttam hogy van ez a Műkincsvadászok, mondtam: "Hú ez biztos jó lesz, mert szeretem George Clooney-t, és a háborús filmeket is"

Hát sajnos csalódnom kellett. Ez a film (Hiába szerepel benne sok tehetséges színész) végtelenül gyengére sikerült. Ennek az oka pedig rendkívül egyszerű. Azért lett rossz (véleményem szerint) mert George Clooney rendezte! Ez a megoldás (hogy az egyik főszereplő vagy színész által rendezett film elkészítésére kerül sok) vagy beválik, vagy orbitális katasztrófába torkollik. Sajnos ez az utóbbi esetbe torkollott.

003.jpg

Az egész film arról szól, hogy Cloony-ék mennek ide-oda, lelkiznek, cigiznek, néha meghal valaki, aztán a végén happy end, mert megmentették a világ legfontosabb műkincseit.

A karakterekről annyit szólnék, hogy mindenki kifogástalanul játszott annak ellenére, hogy a film borzalmasra sikerült.A szituáció komikumok remekek, a filmben jó poénok vannak elsütve, de ettől még sajnos nem lesz jobb a film.A technika teljesen rendben van, a látványvilág kifogástalan, és a történelem morzsái, eseményei is jól vannak illusztrálva az alkotásban. 

De sajnos ez a sok makulátlan részlet ellenére se tartom ezt egy jól megcsinált filmnek. Olyanoknak ajánlanám, akik szeretik a háborús drámákat poénokkal fűszerezve, de nem várnak sokat ettől a filmtől.

99833_86.jpg

Rendező: George Clooneymonumentsmen-lead-_partyponty.png

Forgatókönyv: Grant Heslov

Író: Brett Witter

Operatőr: Phedon Papmichael

Producer: George Clooney

Vágó: Stephen Mirrone

 Érdekességek:

  • A főszereplő eredetileg Daniel Craig lett volna, de ő egy konfliktus miatt nem vállalta.
  • A "Monuments Men" egy létező 345 tagból álló csoport volt, akik a második világháború alatt próbálták megvédeni a műkincseket.

Pontozás: 5/10

Köszönöm hogy elolvastátok, Üdv: Mr. White

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://filmaktak.blog.hu/api/trackback/id/tr747387240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Filmek alapos áttekintése!
süti beállítások módosítása