Filmek alapos áttekintése!

2015. március 05. 21:24 - mr.Orange

Drive-Gázt! -Nem lehet simán megúszni!

Nicolas Winding Refn filmje a Drive, 2011 augusztusában jelent meg, Ryan gosling főszereplésével. A 100 perces amerikai filmet 15 millió dollárból készítették, és a „legjobb rendező” díjjal jutalmazták a Cannes-filmfesztiválon.

 

drive_poszter.jpg

Egy titokzatos autószerelő férfi, ki másod állásban kaszkadőr, néha elvállal pár sofőr munkát, ahol
rablókat kell szállítania a tetthelyről.
Mikor megismerkedik a szomszédjában lakó családdal,kiderül hogy a családfőnek segítség kell egy lerendezetlen ügyben. Ám mikor segíteni próbál, rájön hogy egy nagyon sötét,és kegyetlen dologba nyúlt.

 

Ennek a filmnek a nagyobbik része éjszaka játszódik, és hiába van nappali jelenet, végig van egy nyomasztó komolysága. A főszereplő (Ryan Gosling) alig szólal meg a filmben, így a filmnéző kissé idegennek érezheti, és más filmekkel ellentétben, ebben az alkotásban, nem tudjuk min gondolkodhat a hősünk.

 

 

A film nagyon megosztotta az emberek véleményét, mert sokak izgalmas, sokat mondó filmnek tartják, de vannak akik unalmasnak találták. Én az előbbiekhez tartozom, mivel ezt a filmet egy remek pörgős, emberi, és mély western-nek tartom. A film elején jön egy titokzatos ember, akiről semmit sem tudunk, még a nevét sem, és mikor segített a „rászorulóknak, Ugyan úgy eltűnik ahogy jött. Ryan Gosling, alig beszél a fimben, és végig fogpiszkáló lóg ki a szájából. Ettől is olyan mint egy Texasi cowboy. Szerintem ezek is western elemek.Van egy kisgyerek karakter a filmben, akit láthatólag a főhős szeret, de ők sem beszélgetnek. Viszont van egy jelenet, mikor úgy kommunikálnak, hogy a főszereplő ad a kisfiúnak is egy fogpiszkálót, és akkor a kisgyerek is beteszi a szájába. Ez egy nagyon aranyos jelenet, ahol érezni a kölcsönös szeretetet, a fiú irányából a tiszteletet, és valami bizalmat mindkét irányból.
Maga a történet elég egyszerű, de remekül megcsinálták, pedig ebben a filmben szerintem nem is az a lényeg. Nagyszerűek a főbb karakterek, és ahogy változnak köztük a kapcsolatok, de említésre méltó az is hogy a jelenetek gyönyörűen vannak felvéve, érdekes szögekből. Ezt a filmet bárkinek ajánlom, aki szeretne egy izgalmas drámát, vagy olyan western-t nézni ami a mai Amerikában játszódik.

drive3.jpg

Rendező: Nicolas Winding Refn
forgatókönyvíró: Hossein Amini
zeneszerző: Cliff Martinez
operatőr: Newton Thomas Sigeltumblr_lzfscqpiqm1rob9suo1_500.jpg
producer: Michel Litvak, John Palermo,
Marc Platt,Gigi Pritzker, Adam Siegel
vágó: Matthew Newman

Szereplők:
Ryan Gosling (Driver)
Carey Mulligan (Irene)
Oscar Isaac (Standard Gabriel)
Bryan Cranston (Shannon)
Albert Brooks (Bernie Rose)
Ron Perlman (Nino)
Kaden Leos (Benicio)
Christina Hendricks (Blanche)
Cesar Garcia (Jose)

drive_2.jpg

Érdekességek:

  • A drive egy mesére, a béka és a skorpióra reflektál. A mese szerint a béka bele egyezik, hogy átviszi a skorpiót a folyón, de a skorpió megcsípi, így mindketten elmerülnek. A filmben a főszereplő a béka, aki skorpiókat (bűnözőket) szállít, és ez okozza a vesztét. Pluszban ott van egy skorpió a kabátján, ezzel is jelképezve ahogy a hátán cipeli a skorpiót.

  • Eredetileg Neil Marshall lett volna a rendező, és Hugh Jackman lett volna a főszereplő.

  • Nicolas Winding Refn a rendezői Arany Pálmája átvételekor köszönetet mondott Gaspar Noé-nak, amiért megmutatta neki, hogyan kell egy fickó koponyáját poroltóval szétzúzni.

  • A rendezőt nem érdeklik az autók, és nincs jogosítványa, pedig már 8 alkalommal próbált vizsgázni.

  • A rendező nem ismerte Los Angelest ahol a filmet forgatták, így mindig Ryan Gosling-ot kérdezte a helyszínekről

  •  A Drive és a Nem Vénnek Való Vidék című filmek mottója ugyan az: nem lehet simán megúszni.

             Pontozás: 8/10

      Köszönöm hogy elolvastátok, üdv:  mr.Orange

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://filmaktak.blog.hu/api/trackback/id/tr237244183

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Filmek alapos áttekintése!
süti beállítások módosítása